"Dobálós" savanyúság
sponsored links
Sajnálom hogy egy eddig rejtõzködött ez a régen meglévõ receptem . Közzé teszem hátha valakinek hasznára válik. Nagyon régen jegyezte le nekem volt kolléganõm akitõl sok megbízható finomságot kaptam elõbb ízlelésre majd recept formájában! Biztos sokan ismeritek , akinek kertje van folyamatosan töltheti meg az edényt ami lehet mûanyag vagy zománcozott vagy hallottam már kerámia tároló edényrõl is.
Hozzávalók és elkészítése:/ ez a mennyiség 10 literes edénybe való/: 5 liter hideg víz, 3 dl 20 %-s ecet, 25 dkg só, 1 kg kristálycukor, 1/2 csomag nátrium benzoát, 1 evõkanál citromsav, 1 dkg borkénsav. -Edénybe az egészet elkeverni és beledobálni az uborkát, karfiolt, hagymát, alma paprikát lezárva sötét hûvös helyen tárolandó!
Hozzávalók és elkészítése:/ ez a mennyiség 10 literes edénybe való/: 5 liter hideg víz, 3 dl 20 %-s ecet, 25 dkg só, 1 kg kristálycukor, 1/2 csomag nátrium benzoát, 1 evõkanál citromsav, 1 dkg borkénsav. -Edénybe az egészet elkeverni és beledobálni az uborkát, karfiolt, hagymát, alma paprikát lezárva sötét hûvös helyen tárolandó!
Házi mindig jobb!